onsdag 19 oktober 2016

Gör ditt egna te


Dagens te blev först med saffran. Underbart guldigt och gott. Det är inte samma smak som när vi äter saffransbullar utan här blir det mer ren känsla. Varför saffran då? Det är i vibration med Ärkeängel Raziel, den spirituella ängla-läraren. Det väcker och renar våra energi-centra. Dessutom är det gott. Jag väljer att köpa mald saffran då det är lättast att komma över. Men skulle jag kunna köpa stänger hade jag gjort det också. Prova och låt dig överraskas. Det sägs även att det ska minska pms och känslor av depression. Vem vill inte leva utan dem?


Nästa te blev på nässla, lavendel och timjan. Nässelte är jättebra när vi känner oss utmattade och dränerade. Det är en väldigt hög energi-injektion som stöttar kroppen väldigt bra. Det ger oss energi-skydd! Det sägs även kunna ge oss insikter i hur vi kan hantera olika situationer.
Lavendel för att det är skönt. Det får oss att koppla av och för den som önskar så tystar det även vårt ego. Det rensar i 3e ögats chakra vilket kan leda till att vi ser djupare spirituell förståelse. Det resonerar med Ärkeängel Mikaels vibration. Han står för styrka och mod.

Timjan öppnar vårt kommunikationscentra, vilket jag drar stor nytta av idag. Det är bokskrivande på schemat och planering för både gruppträffar och utbildningstillfällen. Om du känner att du behöver tala eller skriva med passion och mening så är det helt klart timjan du ska göra te av.

Gemensamt för dessa teer är att du ska låta dem sjuda, koka, dra i 5-10 minuter och gärna under lock eller i te-kanna. Det är ångan som annars sticker iväg som höjer teet mera om det är lite instängt.
Jag brukar det stå och svalna i kastrullen med locket på tills jag kan dricka det. Ibland blir det närmare 20 minuter vilket är helt ok. Hade vi däremot tagit en vanlig tepåse skulle det bli beskt väldigt fort. Men icke med örter.

Så våga  göra ditt egna ört-te.


En hel del kan du handla hos bra hälsokost-affärer eller odla ekologiskt själv. Det du ska tänka på är att göra det som magkänslan säger dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar