torsdag 19 maj 2016

Meditation

 


Möta våra guider
 
 
Att känna hur vi tar ett steg tillbaka, eller bara inåt för att stanna upp ibland. DET är receptet för alla att också vet lite tydligare vad vi vill, vad vi behöver och hur vi ska se vägen dit.
Under mina privata sittningar och ofta i grupp-seanser kommer det upp kort och budskap som är nycklar till just detta. HUR ska man göra?
 
Mediation är inte bara att sitta ner och ta sin själ och ande någon annanstans. Man kan också göra meditativa saker. Det viktiga är att lyssna inåt, vända uppåt och leva utåt. Det betyder inte att man ska berätta för alla utåt utan bara veta för sig själv att man lever det värdet utåt så gott man kan och bara orkar. Då kommer fler påfyllningar och insikter till oss.
 
Hur gör man om man vill börja meditera utan att träffa andra?
Du kan i första hand ta hjälp av internet. Där finns oändligt med bra information och inspelade meditationer som också kan användas av alla. Jag har nedan länkat till den som jag tycker slår det mesta. Varför? Jo, det finns något magiskt i hennes dragningskraft så oavsett i vilket humör eller vilken ork vi har att koncentrera oss så plockar hon fram våra guider.
 
Det viktigaste att komma ihåg!
När du mediterar är det jätteviktigt att går in i den stunden med 100% säkerhet på att du inte tänker tvivla på vad du känner, vad din magkänsla säger dig eller vad du upplever. Det är din upplevelse och låt det så förbli ibland. Allt måste vi inte dela med andra. Och när det känns viktigt att dela gör du det. Det svåra för många är att inte låta dig tvivla och tänka, var det verkligen så? Kan detta stämma?
 
Övning
Om du en till tre gånger i veckan gör denna meditation, eller den du finner på Youtube som du känner dig dragen till, och utifrån det skriver några korta meningar efteråt så kommer du efter några veckor att märka vilken trygghet i dig själv det ger. Du vet ju om något är upplevt flera gånger eller om det är mycket nya intryck varje gång. Du kommer att känna antingen mer nyfikenhet på något som kommer upp i din inre bild eller så vet du precis vad som kommer och kan ha en dialog.
 
För er som är nya inom ämnet - känn ingen stress. Man ska inte kunna allt på en gång. Det är en del av hela resa - att man sakta tar in det som är viktigt just där du är.
 
Ha en skön meditation och dela gärna era upplevelser på min Facebook-sida.
 

Här hittar du länken till meditationen på Youtube,  https://www.youtube.com/watch?v=wQ_zkwgM7Zk.

Fotograf är Alena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar