tisdag 13 november 2018

13 november 2018Vulnerability - Sårbarhet

Det är helt klart dagens energi.
Det är tisdag, den 13 november 2018 och jag kan inte ta på varför denna energi är så tydlig idag. Kanske känner inte alla igen sig men sårbarhet kan te sig i olika skepnader.

Vet om att din sårbarhet egentligen är en styrka. En styrka som skyddar, bevarar, signalerar, förstärker och är en sida mänskligheten borde ha en tydligare relation till. Vi är alldeles för duktiga på att bita ihop, säga hårda åsikter, inte längre mötas i det sårbara utan hellre i det ytliga som egentligen inte betyder så mycket när livet står på sin spets.

Det sårbar mitt i vardagen kan vara hur vi reagerar på en nyhet, en känsla eller ett faktum. Sårbarhet kan också var det mjuka som verkligen griper tag i hjärtat och empatin hos oss. Det som får oss att vilja se mera av det vi redan har, och mindre av allt vi "skulle behöva söka" om någon annan skulle få bestämma över oss.

Som barn var jag så sårbart öppen att jag inte behövde gråta lika ofta om något var orätt eller i obalans. Idag gråter jag ofta, om än kort eller knappt så andra ser så gråter jag ofta. Om definitionen är att gråta när det tåras i ögonen efter att en känsla tagit över i kroppen. Då gråter jag ofta.
Som barn lär vi oss mer om gråt när det handlar om ledsna känslor, om det sorgliga eller orättvisa. Men gråt kan likväl fylla dagen för en glädje, uppskattning, medmänsklighet eller sårbarhet.

Så de det som en gåva, att kunna fälla en tår. Att stå dina känslor så ärligt nära att tåren kommer istället för att du på väg mellan känslans infinnande och tårens existens inte stänger ner dig själv och inte är.

Var den du är, med de känslor som kommer. Reagera och agera på din upplevelse och låt dig vara sårbar åt alla håll.

För dig som känner att sårbarheten idag, eller kanske redan igår, känns tung. Ta ett djupt andetag och andas ut det tunga. Fyll dina lungor med ett andetag till och känn tacksamhet för att du fungerar, du känner och du kan ta hand om dig själv.
Omfamna dig själv för att du gett dig denna stund.

Välkomna din sårbarhet och känn att du håller i den själv, inte låta andra göra det åt dig.
Imorgon är en ny dag så denna är helt ok att lägga åt det sårbara.

Sköt om er och Namaste!
/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar